Καταδικάζουμε    τον προπηλακισμό  σε βάρος  του Βουλευτή   Π. Ευθυμίου,   από στελέχη της Χρυσής Αυγής , η οποία  επιχείρησε χτες  στην μαύρη επέτειο  του πραξικοπήματος της  21ης
Απριλίου  να  κάνει επίδειξη δύναμης  με μεταφερόμενους οπαδούς.
Η προκλητική   και φασιστική  νοοτροπία και συμπεριφορά  της Χρυσής Αυγής  έχει καταγγελθεί  εδώ και χρόνια από τις δυνάμεις της   Αριστεράς, η οποία έχει  διαρκές μέτωπο απέναντι  σε αυτή την  οργάνωση.  Η  βίαια δράση αυτής της οργάνωσης  που λειτουργεί σαν παρακράτος ,έχει θύματα στελέχη της Αριστεράς,  μετανάστες και  άλλους πολίτες.
Επισημαίνουμε όμως στην  εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ κα Γεννηματά ,ότι η καταδίκη της Χρυσής Αυγής πρέπει  να είναι συνεχής  και όχι περιστασιακή  και   ότι  απαιτείται να σταματήσει κάθε ανοχή  στην ακροδεξιά ατζέντα και ρητορική. Την καλούμε, επίσης  ,να ανακαλέσει  τον  σαφή υπαινιγμό της  ότι όσοι  αρνούνται, καταγγέλουν  και αντιπαλεύουν  τα μνημόνια  ενισχύουν   την Χρυσή Αυγή.  Διότι  γνωρίζει  πολύ καλά ότι η φτώχεια ,  η ανέχεια, η απόγνωση και η απελπισία - που είναι οι πραγματικές συνέπειες των πολιτικών του δικομματισμού   - είναι  οι  καταστάσεις εκείνες, που    αξιοποιούν  οι ρατσιστικές και φασιστικές  δυνάμεις για να ενισχύσουν την επιρροή τους.
To Γραφείο Τύπου