ΜΑΤ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ!

ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ!
ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ SITE TOY ΔΗΜΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ!
Αργά το απόγευμα της Τετάρτης (01/02) έγινε άγρια εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο του κλειστού καφενείου πίσω απο το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος).
Τα ΜΑΤ χρησιμοποιώντας γκλομπς και σκληρή βία προέβησαν σε συλλήψεις και έγιναν προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.
Λίγη ώρα πρίν είχε γίνει κατάληψη του χώρου από άστεγους και αλληλέγγυους.
Ήδη στο αστυνομικό τμήμα έχουν φτάσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πολίτες που συμπαραστέκονται στους άστεγους.  Διαμαρτυρόμενη για τις προσαγωγές η ομάδα anonymous έριξε τα sites του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του Δήμου Αθηναίων. Λίγη ώρα αργότερα η λειτουργία των sites αποκαταστάθηκε.
Σε ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πόλη αναφέρει: «Ένα ακόμα ολίσθημα του κ. Καμίνη. Με μήνυση και με ΜΑΤ αντιμετώπισε την ανάγκη να στεγαστούν άνθρωποι που βρίσκονται στο δρόμο μετά το άνοιγμα άδειου χώρου στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημίας. » Η επισήμανση μας ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τα προβλήματα της πόλης με κοινωνικό φόβο και με αντιδημοκρατική συμπεριφορά επαληθεύεται συνεχώς.
» Για μια ακόμα φορά επισημαίνουμε ότι με εξαγγελίες μέτρων τα προβλήματα της πόλης δεν επιλύονται, έχουμε τονίσει ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα ανακούφισης της κοινωνικής εξαθλίωσης.
» Καλούμε τη δημοτική αρχή να αποσύρει την μήνυση και να δώσει λύσεις για τους άστεγους».
Δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Η. Διώτη για την προσαγωγή αστέγων μετά από εντολή της δημοτικής αρχής
Η δημοτική αρχή, σε πλήρη εναρμόνιση με την κεντρική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης που στοχοποιεί τα ανυπεράσπιστα κοινωνικά στρώματα και τα οδηγεί στην εξόντωση, απαντά με την καταστολή ενάντια σε συνανθρώπους μας.
Αντί να δημιουργήσει δομές ουσιαστικής κοινωνικής στήριξης, καλεί την αστυνομία να προσαγάγει ανθρώπους που ήθελαν απλώς να προστατευτούν από το ψύχος. Αυτή η πολιτική θα ανατραπεί μέσα από τους αγώνες και την αλληλεγγύη όλων όσοι πλήττονται από την κρίση.


Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012, 19.10


.