Επίσκεψη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου - Δηλώσεις

Το Πολυιατρείο Αθήνας των Γιατρών του Κόσμου επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
 Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:
«Πάνω από δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας βρίσκονται κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας. Χιλιάδες είναι αποκλεισμένοι γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε αυτό που ονομάζαμε μέχρι πρότινος κοινωνικό κράτος γιατί δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα. Χιλιάδες είναι επίσης οι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά είδη διατροφής, ενώ η παροχή υγείας στη χώρα μας  δυστυχώς είναι σε πολύ κακές συνθήκες.
Αυτό το οποίο ζούμε δεν είναι μια οικονομική κρίση. Είναι μια κρίση ανθρωπιστική. Και όσοι αποφάσισαν να μας οδηγήσουν με ταχύτατους ρυθμούς σ΄ αυτή την κρίση, να οδηγήσουν την κοινωνία στην κόλαση, δεν ασχολούνται καν με το πώς θα προσφέρουν στοιχειώδεις παροχές
αλληλεγγύης απέναντι στους πολίτες που είναι χιλιάδες και το έχουν ανάγκη. Η κοινωνία πέφτει με μεγάλη ταχύτητα, είναι σε ελεύθερη πτώση χωρίς κανένα δίχτυ προστασίας.
Η κυβέρνηση φυσικά δεν ασχολείται με το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση. Το μόνο που την απασχολεί είναι πώς θα παρατείνει για λίγο ακόμα  το βίο της προκειμένου να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο.
Ευτυχώς όμως υπάρχουν πολίτες. Ευτυχώς  υπάρχει αυτό το βουβό κύμα αλληλεγγύης. Οι Γιατροί του Κόσμου σχεδόν το σύνολο των δραστηριοτήτων τους πια δεν είναι στις χώρες της Αφρικής και της Ασίας, αλλά είναι στην Ελλάδα. Η δράση τους είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στηρίζεται όμως στην προσπάθεια και τη συνδρομή  των απλών συμπολιτών μας που έρχονται καθημερινά εδώ και στα άλλα πολυιατρεία σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας από τρόφιμα έως φάρμακα αλλά και την ίδια την προσωπική τους εργασία.
Απέναντι σ΄ αυτή την κατάσταση πιστεύουμε ότι  δυο πράγματα υπάρχουν. Το ένα είναι η αντίσταση σ΄ αυτή την πολιτική που μας έχει οδηγήσει ως εδώ και το δεύτερο είναι η αλληλεγγύη, να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στην κρίση. Όλοι μαζί, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα. Μπορούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Η αλληλεγγύη ίσως είναι η μεγαλύτερη δύναμη που μπορεί να έχει η κοινωνία απέναντι σ΄ αυτή την κρίση.
Θα ήθελα, μ΄ αυτή την ευκαιρία,  να συγχαρώ και τους Γιατρούς του Κόσμου αλλά και μια σειρά από άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις που αθόρυβα ασχολούνται, δουλεύουν καθημερινά για να περάσουν δράσεις αλληλεγγύης και να προτρέψω χιλιάδες συμπολίτες μας να συνεχίσουν και να διευρύνουν τις δράσεις τους σ΄ αυτόν τον τομέα. Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ήδη δραστηριοποιούνται σε μια σειρά από δίκτυα, δομές και δράσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα. Και αυτή θα είναι μία από τις βασικές μας  κατευθύνσεις το επόμενο διάστημα.
Μουζάλας Γιάννης (Γιατρός, μέλος των Γιατρών του Κόσμου): Εμείς να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψή τους.  Να τονίσουμε ότι η βοήθεια που παίρνουμε μέσα από τις δομές τους είναι πολύ μεγάλη. Να τονίσουμε ότι η ανθρωπιστική κρίση που πριν από δέκα μήνες προαναγγείλαμε δυστυχώς επιβεβαιώνεται. Ευτυχώς υπάρχει μια μεγάλη αλληλεγγύη που αναπτύσσεται μέσα στην κοινωνία και στον κόσμο. Οι Γιατροί του Κόσμου θα συνεχίσουν να  προσπαθούν στα μέτρα των δυνατοτήτων τους να βοηθήσουν και την ίδια ώρα θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε ότι το έργο των Γιατρών του Κόσμου και το έργο των άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων είναι ένα έργο που θα έπρεπε να γίνεται από το κράτος και από τις κρατικές δομές. Καλούμε τον κόσμο να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Μαζί μπορούμε. Αυτό είναι το δικό μας σύνθημα.
To Γραφείο Τύπου


.