Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ


Η χρονιά που πέρασε σημαδεύτηκε από τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής της ανεργίας και της φτώχειας, από την υλοποίηση των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων συνταγών που επεκτείνονται σε όλη την Ευρώπη, με στόχο την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, το ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών στους ιδιώτες και τη συγκρότηση μιας Ευρώπης της δημοσιονομικής λιτότητας, τ...ου αυταρχισμού και της απαξίωσης της δημοκρατίας.

Το 2011 όμως σημαδεύτηκε και από τους μεγαλειώδεις αγώνες των λαών σε όλη την Ευρώπη, από τα εκατομμύρια νέων και εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν σε όλες τις ευρωπαϊκές πλατείες διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή σε ένα πιο δημοκρατικό κόσμο. Από τις διαδηλώσεις των συμπολιτών μας στο Σύνταγμα, από τα κινήματα αλληλεγγύης και ανυπακοής που ξεπηδούν σε κάθε γειτονιά, από τις κινήσεις υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών και των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Οι νέοι και οι εργαζόμενοι έστειλαν όλη την προηγούμενη περίοδο σαφή μηνύματα. Έριξαν με τους αγώνες τους την κυβέρνηση Παπανδρέου, διεκδικώντας να ακουστεί η φωνή τους και να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους. Η επιλογή του μνημονιακού μπλοκ να προχωρήσει στη συγκρότηση μιας τρικομματικής συγκυβέρνησης για να συντρίψει την αγωνιστική διάθεση του λαού και να μην λογοδοτήσει πολιτικά για τις επιλογές του έχει ήδη φτάσει σε αδιέξοδο.
Το αδιέξοδο αυτό θα μεγαλώσει την επόμενη περίοδο, όσο δυναμώνουν οι κοινωνικοί αγώνες και όσο αρχίζει να γίνεται πιο ορατή η συγκρότηση ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου αντίστασης και ανατροπής. Η ελπίδα βρίσκεται στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, στη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας για την απεμπλοκή από τα μνημόνια, την αναδιανομή του πλούτου και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για μια άλλη Ευρώπη, απαλλαγμένη από το νεοφιλελευθερισμό και την κυριαρχία των αγορών.
Με την πεποίθηση ότι το 2012 μπορεί να είναι μια χρονιά μεγάλων νικηφόρων αγώνων και ανατροπών ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας υγεία και ευτυχία και υπόσχεται ότι θα βρεθεί στο πλάι των εργαζομένων και της νεολαίας σε όλες τις δύσκολες μάχες της επόμενης περιόδου. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/12/2011


.