Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών ΔΕΗ

Όσοι σήμερα με αγώνες υπερασπίζονται το Σύνταγμα της χώρας, όσοι σήμερα με αγώνες υπερασπίζονται τη σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σ΄ αυτή την πρωτοφανή λαίλαπα δεν είναι παράνομοι. Αγωνίζονται για το συμφέρον του λαού και της ελληνικής κοινωνίας. Αγωνίζονται για να διασωθεί η πατρίδα μας, η χώρα μας απ΄ αυτή τη λαίλαπα. Παράνομοι και αντισυνταγματικοί είναι όσοι νομοθετούν και μας κυβερνάνε. Παράνομη είναι και η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να τυπώσει εκτός της εταιρείας  τα εκκαθαριστικά των λογαριασμών της ΔΕΗ, παραδίδοντας σε τρίτους τα. ευαίσθητα
προσωπικά δεδομένα και αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο.
Καλούμε την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να παρέμβει. Και προειδοποιούμε τη διοίκηση της ΔΕΗ να μην προχωρήσει σ΄ αυτή την παρανομία γιατί θα έχει να αντιμετωπίσει τις παρεμβάσεις και τις προσφυγές που όλοι οι καταναλωτές θα κάνουμε για να προστατευθούμε, σύμφωνα με το νόμο.
Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δεν μπορεί να είναι σε χέρια τρίτων. Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα προκειμένου να προστατέψουμε το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών στη ζωή.
Η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει αυτό το αντισυνταγματικό χαράτσι, κόβοντας το ρεύμα, είναι μια ευθεία επίθεση στην ίδια τη ζωή του Έλληνα πολίτη, γιατί χωρίς ρεύμα κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει. Αυτοί είναι παράνομοι, αυτοί είναι αντισυνταγματικοί και με αγώνες γενικευμένους θα ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση προς όφελος του ελληνικού λαού.
To Γραφείο Τύπου


.