Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα ποσοστά ανεργίας που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για το Φεβρουάριο

Η ανεργία από μήνα σε μήνα σπάει όλα τα ρεκόρ στη χώρα μας, με αποτέλεσμα ήδη όσοι δεν εργάζονται να είναι με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το Φεβρουάριο περισσότεροι από όσους εργάζονται, ενώ τα ποσοστά ανεργίας στους νέους είναι κάτι περισσότερο από εφιαλτικά.

Η κυβέρνηση έχει ιστορικές πολιτικές ευθύνες, γιατί με τις τροικανές πολιτικές της διέλυσε την παραγωγική βάση της χώρας, έφτασε την ύφεση σε δυσθεώρητα επίπεδα και έκανε την ανεργία και τη φτώχεια καθημερινότητα για όλα τα λαϊκά στρώματα. Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη, εάν εγκριθεί το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα που κατεδαφίζει το λαό και τη νεολαία σε αιώνια λιτότητα και τη δημόσια περιουσία σε ξεπούλημα.
Η απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο, η απομάκρυνση της κυβέρνησης του Γ.Παπανδρέου, μια νέα προοδευτική κυβέρνηση με πυρήνα της τις δυνάμεις της αριστεράς που θα διαγράψει ένα μεγάλο μέρος του χρέους και θα ανασυγκροτήσει παραγωγικά την οικονομία είναι πλέον απαραίτητοι όροι για την επιβίωση των ανέργων και του λαού μας.
To Γραφείο Τύπου


.