Δήλωση Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ., υπεύθυνου για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα και τα Σώματα Ασφαλείας, σχετικά με τα πρόσφατα και απαράδεκτα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας

Η προχθεσινή στυγερή δολοφονία του 44χρονου πατέρα στο κέντρο της Αθήνας από κακοποιά στοιχεία, συνοδευόμενη από τη χθεσινή δολοφονία νεαρού μετανάστη όπως επίσης και από τις δολοφονικές απόπειρες διαδηλωτών στην χθεσινή συγκέντρωση των συνδικάτων, αποτελούν
στοιχεία ενός εκρηκτικού μείγματος επικίνδυνων δεδομένων στην ελληνική κοινωνία όπου οι μνημονιακές πολιτικές της εξαθλίωσης και της φτώχειας, που στοχεύουν τα πιο αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, δημιουργούν πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη. Ο βασικός προσανατολισμός των Σωμάτων Ασφαλείας στην καταστολή των διαδηλώσεων, των διεκδικητικών αγώνων του λαού, είναι μια αδιαμφισβήτητη επιλογή της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου.
Η σκόπιμη υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, στοιχεία οργανωμένου εγκλήματος, είναι μια πολύχρονη διαδικασία που εξελίσσεται, όπου σήμερα διαπιστώνουμε τα τραγικά αποτελέσματά της.
Η ριζοσπαστική Αριστερά στέκεται δίπλα σε όλους τους αδύναμους και ευάλωτους ανθρώπους, είτε είναι έλληνες είτε αλλοδαποί, που οδηγούνται σε ένα κοινωνικό σφαγείο.
Η κυβέρνηση σήμερα δεν μπορεί να παριστάνει τον «τροχονόμο». Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε μέσα από ένα μαζικό οργανωμένο  και ειρηνικό  κίνημα πολιτικές προς όφελος των αδυνάτων, πολιτικές που προστατεύουν όλους τους πολίτες, πολιτικές που μπορούν να γεννήσουν την ελπίδα εναντίον των τροϊκανών και κυβερνητικών παραγόντων, που δε μπορούν πια να παριστάνουν τους «διαχειριστές» μιας σύνθετης και βαθειάς πολιτικής κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.
To Γραφείο Τύπου


.