Αντιπροσωπεία του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΝ στη συγκέντρωση – πορεία εργαζομένων στα νοσοκομεία «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο».

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, αποτελούμενη από την Σ. Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ υπεύθυνη για θέματα Υγείας και τους Χ. Κόνιαρη και Φ. Χρυσικό, μέλη της Ε.Γ του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας, παρευρέθηκε στη συγκέντρωση - πορεία στη Βουλή, των εργαζομένων στα νοσοκομεία «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο», με αφορμή την μερική αναστολή της λειτουργίας των δύο
νοσοκομείων λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, εκφράζοντας την στήριξη στα δίκαια αιτήματά τους.
Στο σύντομο χαιρετισμό που απήυθυνε στη συγκέντρωση η Σ. Παπαδόγιαννη, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο, δύο νοσοκομεία εξειδικευμένα και απολύτως αναγκαία για τη δημόσια υγεία, οδηγούνται σε πλήρη αναστολή της λειτουργίας τους. Γιατί; Επειδή η μνημονιακή κυβέρνηση βάζει πάνω από τις ανάγκες του ελληνικού λαού, ακόμα πάνω και από την υγεία του, τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων και των τραπεζών. Μόνο γι’ αυτούς υπάρχουν χρήματα. Τα νοσοκομεία στενάζουν από την έλλειψη χρηματοδότησης, υγειονομικού προσωπικού και υλικών, αδυνατώντας να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες περίθαλψης.
Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας δε μπορούν να περισώσουν το ΕΣΥ που αποδιαρθρώνεται μέρα με τη μέρα και βουλιάζει από τις πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Τμήμα Υγείας-Πρόνοιας


.