Υποθηκοφυλακείο Πύργου: Να μην πληρώσουν τα σπασμένα οι εργαζόμενες



Η εργασιακή ζούγκλα που επιβάλλει η κυβέρνηση με το επαίσχυντο μνημόνιο επεκτείνεται και στα υποθηκοφυλακεία της χώρας. Επικαλούμενοι τη μείωση των συναλλαγών, πολλοί υποθηκοφύλακες επιβάλλουν αυθαίρετα ελαστικές μορφές εργασίας, μειωμένο ωράριο, εργασία εκ περιτροπής, άδειες άνευ αποδοχών, περικοπές επιδομάτων. Ταυτόχρονα ζητούν να επιβαρυνθούν κι άλλο οι πολίτες για τις συναλλαγές τους!

Την τακτική  αυτή ακολουθεί και ο υποθηκοφύλακας Πύργου. Επιβάλλει τη
μετατροπή της πλήρους απασχόλησης των εργαζομένων σε εργασία τριών ημερών την εβδομάδα με μείωση των αποδοχών τους κατά 40%!

Υπογραμμίζουμε  ότι ο υποθηκοφύλακας, ως δημόσιος λειτουργός που διαχειρίζεται δημόσιο  χρήμα, δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως εργοδότης στην ιδιωτική του επιχείρηση. Δεν είναι κατανοητό να επωμίζονται οι εργαζόμενες τα βάρη της μειωμένης δραστηριότητας, όταν επί σειρά ετών το υποθηκοφυλακείο είχε τεράστια έσοδα. Ούτε βεβαίως αποτελεί λύση να επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο για τις συναλλαγές τους οι πολίτες, που ήδη δοκιμάζονται άγρια από τη νεοφιλελεύθερη καταιγίδα

Είμαστε αλληλέγγυοι στις εργαζόμενες του υποθηκοφυλακείου. Καλούμε τον υποθηκοφύλακα να μην προχωρήσει στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Ζητάμε το αυτονόητο για κάθε εργαζόμενο σ’ αυτή τη χώρα. Πλήρη και σταθερή απασχόληση για όλους.

Η Τοπική Επιτροπή Πύργου του ΣΥΡΙΖΑ


.