Οι υπάλληλοι της τρόικας κλείνουν σχολεία!


Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχειρεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για να προωθήσει τις καταργήσεις σχολικών μονάδων. Ισχυρίζεται ότι το κεντρικό στοιχείο που τις διέπει είναι το παιδαγωγικό και ότι δεν έχουν καμία σχέση με το επαίσχυντο μνημόνιο και τις πολιτικές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Είναι ηλίου φαεινότερο
ότι οι συγχωνεύσεις προωθούνται με μόνο κριτήριο την εξοικονόμηση δαπανών, με πλήρη αδιαφορία για τα κοινωνικά και παιδαγωγικά προβλήματα που θα προκαλέσουν. Ανάμεσα σε αυτά τονίζουμε την αύξηση της μαθητικής διαρροής, τη δημιουργία μεγάλων απρόσωπων σχολικών μονάδων, την όξυνση των φαινομένων βίας, τις δυσκολίες στην επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονέων, την αύξηση της εσωτερικής μετανάστευσης αλλά και την αύξηση της ανεργίας των εκπαιδευτικών.
Ποιοι παιδαγωγικοί λόγοι επιβάλλουν να κλείσει το Γυμνάσιο Εφύρας με το καινούριο κτήριο και να στοιβαχτούν οι μαθητές στις λυόμενες αίθουσες του Σιμόπουλου; Ή το κλείσιμο του Γυμνασίου Μυρτιάς, την ώρα που τα Γυμνάσια του Πύργου είναι υπερπλήρη; Δεν γνωρίζουν ότι η κατάργηση του Γυμνασίου Αυγείου θα αυξήσει δραματικά τη μαθητική διαρροή στις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες της περιοχής; Ο «εξορθολογισμός» που επικαλούνται δεν είναι παρά το φύλλο συκής που συγκαλύπτει μια στενά λογιστική αντίληψη: να εξοικονομηθούν πόροι σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας και του περιβόητου μνημονίου.
Είναι επιτακτικά αναγκαία η κινητοποίηση όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, με στόχο όχι μόνο να αποτραπούν οι επιζήμιες συγχωνεύσεις σχολείων αλλά και να αποτραπούν στο σύνολό τους οι κυβερνητικές αντιεκπαιδευτικές επιδιώξεις. Να απεμπλακεί η χώρα από το μνημόνιο και την τρόικα.
Από το γραφείο τύπου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Ηλείας


.