ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Απίστευτη ταλαιπωρία για τους αγρότες του Πύργου

Καταγγέλλουμε την αδιαφορία της διοίκησης του ΟΓΑ για την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλουν τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ προκειμένου να θεωρήσουν τις ιατρικές συνταγές άνω των 150 ευρώ. Συγκεκριμένα, ενώ είναι υποχρέωση του ΟΓΑ να παρέχει ιατρό για την επιθεώρηση των συνταγών, ο έλεγχος γίνεται μόνο 2 φορές την εβδομάδα για διάστημα 1 ώρας. Το μέρος που γίνεται ο έλεγχος; Άγνωστο. Αρχικά ήταν στη νομαρχία, κατόπιν στο νοσοκομείο Πύργου, τώρα μια μέρα στο νοσοκομείο και μία στη νομαρχία. Και οι αλλαγές αυτές γίνονται χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση του κοινού. Οι ασφαλισμένοι γίνονται μπαλάκι και δεν λογοδοτεί κανένας υπεύθυνος.
Η κοροϊδία δεν σταματά εδώ. Αρκετές απ’ τις μέρες ελέγχου των συνταγών, δεν εμφανίζεται κανένας γιατρός ή έρχεται με απίστευτη καθυστέρηση. Μάταια οι ασφαλισμένοι περιμένουν να θεωρήσουν τις συνταγές και δεν τους εξυπηρετεί κανένας. Στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι, κάτοικοι των γύρω χωριών, που ταλαιπωρούνται πραγματικά για να κάνουν τη διαδικασία αυτή.
Γιατί η νομαρχία και ο δήμος Πύργου σφυρίζουν αδιάφορα στα παράπονα των ασφαλισμένων και δεν παίρνουν θέση;
Ποιος θα αποζημιώσει τους ασφαλισμένους για τα μεροκάματα και τα έξοδα μετακίνησης που χάνουν για να έρθουν στον ελεγκτή, ο οποίος πολλές φορές δεν εμφανίζεται;
Τελικά, ο ΟΓΑ παίρνει εισφορές για να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους ή πάνε αλλού τα χρήματα;
Τη στιγμή που χιλιάδες νέοι γιατροί περιμένουν στην ουρά για μια θέση εργασίας, θα μπορούσε πολύ εύκολα να προσληφθεί ένας, ο οποίος θα είναι αρκετός για να διενεργεί τους ελέγχους, όχι μόνο στους ασφαλισμένους του Πύργου, αλλά όλης της Ηλείας.
Δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης, αντί να κοροϊδεύουν τους Ηλείους για αεροδρόμια και πράσινα άλογα, ας ενδιαφερθούν για τα καθημερινά προβλήματα. Γι’ αυτό εκλέχτηκαν. Είναι υποχρέωσή τους.
Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
http://synileias.blogspot.com/


.