από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση, στο δημαρχείο Πύργου


Λαφαζάνης: «Κράχτης» του ΔΝΤ και της Μέρκελ ο Γ. Παπανδρέου!

Σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πύργο μίλησε τη Δευτέρα 21/2 ο Παν. Λαφαζάνης,
κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας τα εξής:
«Είναι τραγωδία για τη χώρα ότι ο Γ. Παπανδρέου μετατράπηκε σε «βαποράκι» για την εγκατάσταση σε μόνιμη βάσιμη του ΔΝΤ στην ευρωζώνη, ενώ σήμερα αναδεικνύεται σε «πρόθυμο κράχτη» του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας της καταρρέουσας κας Μέρκελ.
Ο Γ. Παπανδρέου υποθηκεύει βάναυσα το μέλλον αυτής της χώρας όταν προσπαθεί να απαντήσει στα κυβερνητικά αδιέξοδα εξελισσόμενος σε στυλοβάτη μιας κηδεμονευόμενης από το ΔΝΤ Ευρώπης, που θα μοιάζει περισσότερο με γερμανική «φυλακή»!
Σήμερα όσο ποτέ η χώρα έχει ανάγκη:
  • Την άμεση απεμπλοκή από το μνημόνιο.
  • Την επαναδιαπραγμάτευση, χωρίς όρους, του χρέους για τη διαγραφή μεγάλου μέρους του υπό την πίεση της αναστολής αποπληρωμής του.
  • Τη γενναία ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών, πρώτα απ’ όλα για τις πιο αδύνατες και ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες.
  • Την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση  των τραπεζών και τον επαναπροσανατολισμό τους σε ένα νέο αναπτυξιακό, κοινωνικό ρόλο, αντί της συνεχούς κρατικής ενίσχυσης του τραπεζικού κεφαλαίου, όπως πρόσφατα, με εγγυήσεις 30 δις. ευρώ.
  • Την προώθηση και υλοποίηση ενός σύγχρονου ανορθωτικού προοδευτικού προγράμματος αναπτυξιακής, παραγωγικής και οικολογικής ανασυγκρότησης του τόπου.
Προϋπόθεση διεξόδου από την κρίση και μιας νέας ανορθωτικής πορείας είναι μια μεγάλη, συμπαραταγμένη Αριστερά και η ανάπτυξη ενωτικών κοινωνικών αγώνων, με στόχο την προοδευτική ανατροπή. Μια ανατροπή που θα οδηγήσει στην ήττα την κυβέρνηση και στη συντριβή το δικομματικό πολιτικό κατεστημένο, ανοίγοντας νέους αναγεννητικούς δρόμους στη χώρα».  

.