Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας | 6/02/2011, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝ

Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης του ΣΥΝ και της νεολαίας, οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, οι εργαζόμενοι στην έρευνα και στις υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας,
οι εκπρόσωποι των γονέων και των φοιτητών, διαλεγόμαστε για να προσδιορίσουμε τη δική μας συμβολή στην Αριστερά, στην Παιδεία. Συμβολή χρήσιμη για την ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων και τη μεγιστοποίηση της πολιτικής επιρροής της Αριστεράς, για την ανατροπή του σημερινού σκηνικού.
Γνωρίζουμε ότι η ριζοσπαστικότητα των προτάσεών μας αναδεικνύεται και βεβαιώνεται μόνον αν αμφισβητεί έμπρακτα τη σημερινή κατάσταση.
Παλεύουμε να ανατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική που με πρόσχημα την οικονομική κρίση εκποιεί το μείζον κοινωνικό αγαθό της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, ακυρώνει κοινωνικές κατακτήσεις. Η πολιτική που ακολουθεί προωθεί τη συνεχή μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση, το άνοιγμα του σχολείου και του Πανεπιστήμιου στις δυνάμεις της αγοράς, την εκχώρηση τομέων της δημόσιας εκπαίδευσης στην ιδιωτική πρωτοβουλία, τη διεύρυνση των μορφωτικών ανισοτήτων, την δημιουργία κέντρων αριστείας. Οι προτάσεις της αριστεράς, του κόμματος μας, για τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν και στις 3 βαθμίδες της εκπ/σης βρίσκονται στον αντίποδα των κυβερνητικών επιλογών. Χρειάζεται όμως να απαντήσουμε συγκεκριμένα στις κυβερνητικές προτάσεις και να επεξεργαστούμε σε βάθος τις ήδη διατυπωμένες θέσεις του κόμματος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ( Φεβρουάριος 2009- ενότητα Α, στόχος 2) και στις μέχρι τώρα επεξεργασίες του τμήματος.
Παλεύουμε να μετασχηματίσουμε τις προτάσεις μας σε καθημερινή πρακτική, να επαναδιατυπώνονται σαν κοινωνικά αιτήματα και συλλογική δράση, να κατοχυρώνονται και αλληλοτροφοδοτούνται μέσα από διαδικασία έμπρακτης κινηματικής υλοποίησής τους.

H Σύγκλιση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης Παιδείας θα διεξαχθεί την Κυριακή 06/02/ 2011, από 11:00π.μ. έως 4:00μ.μ. στην αίθουσα του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς», Σαρρή 14, Ψυρρή, Αθήνα.

Θέματα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης:
1. Προετοιμασία συνέντευξης τύπου για επείγοντα θέματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας (επισήμανση των σημείων αιχμής της τρέχουσας εκπαιδευτικής συγκυρίας σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και σύνταξη βασικού κειμένου σημείων για την παρουσίασή τους στη συνέντευξη).
2. Περαιτέρω επεξεργασία / επικαιροποίηση των θέσεων για την παιδεία / εκπαίδευση που έχουμε διαμορφώσει.
Βελτιώσεις, προσθήκες, τροποποιήσεις.
Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη
Τμήμα Παιδείας


.