Δεν πληρώνουμε τα ληστρικά διόδια


Δεν πληρώνουμε τα ληστρικά διόδια
Νέες αυξημένες τιμές από σήμερα στα διόδια στους «αυτοκινητοδρόμους» της Πελοποννήσου, δηλαδή στην Ολυμπία Οδό (Κόρινθος - Πάτρα – Πύργος - Τσακώνα) και στο δρόμο Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα.

To ΠΑΣΟΚ, χέρι-χέρι με τη ΝΔ, ψήφισαν το 2007 τις αποικιοκρατικές, χαριστικές και παράνομες συμβάσεις, που μετατρέπουν το δημόσιο αγαθό της χρήσης των εθνικών οδών σε πεδίο άγριας κερδοσκοπίας. Σε συμπαιγνία με τους εργολάβους και τις τράπεζες, αυξάνουν τις τιμές και ληστεύουν τους οδηγούς, για ένα τραγικό οδικό δίκτυο, για δρόμους-καρμανιόλες όπως η Κορίνθου-Πατρών, που ΘΑ φτιαχτούν ΚΑΠΟΤΕ. Ενώ κανένας υπουργός, απ’ αυτούς που παριστάνουν τους μάγκες σε μισθωτούς, συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες, δεν έχει τα κότσια να τα βάλει με τις εταιρείες, να καταγγείλει τις ληστρικές συμβάσεις.
Αντίθετα, οι εταιρείες «απειλούν» να αφήσουν στη μέση έργα για τα οποία έχουν προπληρωθεί. Οι τράπεζες παίζοντας το παιχνίδι των κατασκευαστικών, «απειλούν» να διακόψουν τη χρηματοδότηση. Και η κυβέρνηση του μνημονίου αντί να ζητήσει από τράπεζες και κατασκευαστές να πληρώσουν, ζητάει από τους πολίτες να πληρώσουν πιο ακριβά.
Οι πολίτες, όμως, αντιστέκονται στη ληστεία αυτή. Όλο και πιο πολλοί, συλλογικότητες, ομάδες, δήμοι, δεν πληρώνουν. Το κίνημα «δεν πληρώνω» έχει λάβει διαστάσεις εθνικές, μαζικές. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Αρνούμαστε μαζικά να «συμμορφωθούμε» στη ληστεία των διοδίων.
Φτωχούς μας έκαναν, όχι κορόιδα!
Από το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού Ηλείας
http://synileias.blogspot.com/


.