Διαρκές έγκλημα: στο 12,5% η ανεργία στη Δυτική Ελλάδα



Η  αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας, και στον νομό μας συγκεκριμένα, είναι ένα διαρκές έγκλημα της κυβέρνησης και της τρόικας σε βάρος της κοινωνίας μέσα από τις αντεργατικές πολιτικές τους και το μνημόνιο, και έφτασε στο 12,5%, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά πιο υψηλό, κυρίως στους νέους και τις γυναίκες.
Νέες στρατιές ανέργων, που ο πραγματικός αριθμός τους θα υπερβεί τους 1.200.000 πανελλαδικά, θα δημιουργηθούν τους επόμενους μήνες, αφού οι αντικοινωνικές πολιτικές της Τρόικας και του ΠΑΣΟΚ  θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.
Το μνημόνιο και ο φόβος της χρεωκοπίας χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την εφαρμογή πολιτικών που οδηγούν σε αύξηση της ανεργίας, ενώ μαζί με την εργοδοσία αξιοποιούν τα υψηλά ποσοστά της, για να αναγκάσουν τους εργαζόμενους, με το φόβο να χάσουν τη δουλειά τους, να δέχονται τη μείωση των μισθών τους και τη διάλυση των εργασιακών τους σχέσεων. Δεν είναι τυχαίο το ενδιαφέρον πολλών επιχειρήσεων του νομού Ηλείας να υπαχθούν στο νέο νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις.
Κανένας εκβιασμός προς τους εργαζόμενους δεν πρέπει να μείνει αναπάντητος. Κάθε υποχώρησή τους οι εργαζόμενοι θα την πληρώσουν ακριβά, καθώς οι εργοδότες δεν θα σταματήσουν. Θα ζητήσουν νέα μέτρα, νέες υποχωρήσεις, για χάρη της κερδοφορίας.
 Έρχονται χειρότερες μέρες για τον λαό, και το μόνο όπλο που έχουμε είναι η συλλογική και αλληλέγγυα δράση. Η δράση μέσα από τα συνδικάτα, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις άλλες μορφές οργάνωσης είναι μόνος δρόμος για την αντίσταση ενάντια σε όσα έρχονται. Κανένας μόνος του στην κρίση. Η συντονισμένη οργάνωση των αντιστάσεων του λαού, το πέρασμα στη δράση, σε όλους τους χώρους δουλειάς, είναι η μόνη ελπίδα.
Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατόν κάτω από την οργή των ανέργων, της νεολαίας  και των φτωχοποιημένων εργαζομένων πριν κατεδαφίσει τα πάντα στη χώρα μας. Η αντίσταση είναι  υποχρέωση όλων μας.
To Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού Ηλείας                                      synileias.blogspot.com


.