Το ΠΑΣΟΚ εξαφανίζει το τρένο από την Ηλεία!


Ανακοινώθηκε, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το Υπουργείο Υποδομών, το ήδη γνωστό στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και της Ηλείας, ότι από 01.01.2011 η διαδρομή ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ  αναστέλλεται “προσωρινά” και οι τιμές του πλέον οικονομικού και οικολογικού μέσου, διπλασιάζονται στις περισσότερες διαδρομές με στόχο να φτάσουν τις τιμές του ανταγωνιστικού ΚΤΕΛ (γιατί άραγε;). Δυστυχώς, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.
Τα μεγάλα λόγια για την εξυγίανση του ΟΣΕ δεν ήταν τίποτα άλλο από τον πλήρη κατακερματισμό του για να  ξεπουληθεί  ακόμα πιο εύκολα στους αεριτζήδες «επενδυτές». Με τον όρο ανταγωνιστικότητα εννοούν απολύσεις, περικοπές, μετατάξεις και εργασιακό μεσαίωνα. Τα ωραία λόγια όμως δεν μπορούν να κρύψουν τα βρώμικα παιχνίδια της κυβέρνησης του μνημονίου.
Με τα μέτρα που λαμβάνει για την επιχείρηση, για τους εργαζόμενους, για τα “ζημιογόνα” δρομολόγια και τα εισιτήρια, υλοποιεί πρωτοφανείς αντικοινωνικούς σχεδιασμούς σε βάρος του ΟΣΕ, των εργαζομένων και των επιβατών που χρησιμοποιούν το τρένο.
Καλούμε όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες του νομού να απαιτήσουμε συντονισμένα από το Υπουργείο Υποδομών να αναθεωρήσει και να μην εφαρμόσει καμία απόφαση για κατάργηση του τρένου στην Ηλεία και για αυξήσεις, που θα επιβαρύνουν το κοινό που συνειδητά επιλέγει το τρένο ως μέσο μεταφοράς.
Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο, ενιαίο, δημόσιο σιδηρόδρομο, απαλλαγμένο από διαφθορά και αδιαφάνεια. Ο ηλειακός λαός μόνο όφελος έχει από τον ΟΣΕ. Ας το διεκδικήσει έμπρακτα πιέζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις.
To Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού Ηλείας
synileias.blogspot.com


.