Σπασμωδικές κινήσεις από μια πανικόβλητη κυβέρνηση

 16-11-2020

Η ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται δραματικά επιβεβαιώνει τις ανησυχίες και τις διαπιστώσεις των πολιτών ότι η κυβέρνηση παρά το χρόνο που είχε στη διάθεσή της άφησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανοχύρωτο. Σπατάλησαν 8 μήνες αυτοθαυμαζόμενοι και χρηματοδοτώντας αφειδώς μέσω της «λίστας Πέτσα» τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης για να τους λιβανίζουν.

Ακόμα και σ’ αυτή την κρίσιμη φάση επιμένουν στις ολέθριες διαχρονικές επιλογές τους για τη χρήση από ιδιώτες των δημόσιων υποδομών, καθώς και για την ιδιωτικοποίηση τομέων του συστήματος υγείας, φυσικά με αδρή χρηματοδότηση των ιδιωτών κλινικαρχών από τον δημόσιο κορβανά.

Παράλληλα, ενώ η δραματική εξάπλωση της πανδημίας απαιτεί ενότητα και συνεννόηση, η κυβέρνηση επιλέγει την τεχνητή όξυνση, την πόλωση και τον διχασμό.

Στο νομό μας τα πρόσφατα γεγονότα είναι αποκαλυπτικά για την απουσία σχεδιασμού και την ελλιπή προετοιμασία. Πλήρης αδιαφορία για τη στελέχωση με επαρκές μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η λειτουργία της ΜΕΘ Covid στον Πύργο με προσωπικό χωρίς ή με ελάχιστη εμπειρία, η κατάρρευση της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας με μαζικές μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών και η εισήγηση για εκ περιτροπής λειτουργία των Κέντρων Υγείας χαρακτηρίζουν μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε πανικό.

Η διαχείριση της πανδημίας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για να επιβληθούν οι δεξιές ιδεοληψίες. Αυτό που χρειάζεται η χώρα και ο νομός μας είναι, έστω και την ύστατη ώρα, η αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, όχι ο εφησυχασμός και η επικοινωνιακή διαχείριση ούτε βέβαια αυταρχικές ενέργειες και σπασμωδικές κινήσεις «ράβε ξήλωνε».

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας



.