Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το γεγονός ότι οι βουλευτές Ηλείας της Συγκυβέρνησης διαμαρτύρονται και ζητούν «κατόπιν εορτής» ενημέρωση των Ηλείων για την σύμβαση στο Κατάκολο»

             Δεν μας κάνει εντύπωση η στάση του ΥΠΕΚΑ απέναντι στον Ηλειακό λαό για το ζήτημα των υδρογονανθράκων. 
             Άλλωστε, ήδη στις 18 Σεπτεμβρίου στην ομιλία της στο Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη για τη σύμβαση μίσθωσης υδρογονανθράκων στο Κατάκολο σημείωνε εισαγωγικά τα εξής:
"Η συγκυβέρνηση κύρωσε  την αντιαναπτυξιακή και υποτελή  σύμβαση για το Κατάκολο παρακάμπτοντας  τις ανάγκες του νομού Ηλείας  και τη γνώμη των κατοίκων" (http://www.efigeorgopoulou.gr/site/?p=1791)
Στη συγκεκριμένη ομιλία, επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποκαλύψει την πρόθεση και απόφαση του κυρίου Υπουργού για την επικείμενη συνάντησή του στην Πάτρα μετά την υπογραφή και την κύρωση των συμβάσεων και είχε χαρακτηρίσει υποτιμητική την στάση του απέναντι στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. 
 Επομένως, ο Υπουργός πρώτα υπόγραψε, μετά κύρωσε τις συμβάσεις και θα βρει λίγο χρόνο να περάσει από την Πάτρα, και όχι με δική του πρωτοβουλία, αλλά μετά από σχετικό αίτημα του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Για ενημέρωση των κατοίκων της Ηλείας δεν γίνεται λόγος. Αυτή η συμπεριφορά αποδεικνύει ότι η Συγκυβέρνηση αγνοεί και φοβάται την κοινωνία.Με βάση τα παραπάνω είναι τουλάχιστον υποκριτικό το γεγονός ότι οι βουλευτές Ηλείας της Συγκυβέρνησης διαμαρτύρονται και  ζητούν  «κατόπιν εορτής» ενημέρωση των Ηλείων για την σύμβαση στο Κατάκολο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει ενημερωτική εκδήλωση για το σημαντικό αυτό ζήτημα που αφορά το μέλλον του τόπου μας.


.