Να τερματιστεί τώρα η σφαγή στη Γάζα

25-7-2014


Η σφαγή αμάχων παλαιστινίων στη λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται αμείωτη. Τα θύματα ξεπερνούν είδη τους 800 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των τραυματιών είναι απροσδιόριστος. Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δολοφονούν αδιακρίτως γυναίκες, γέρους, παιδιά, βομβαρδίζουν νοσοκομεία και σχολεία, ακόμα και αυτά που λειτουργούν κάτω από την ευθύνη του ΟΗΕ. Έχει καταπατηθεί κάθε έννοια διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου. Η επιχείρηση του Ισραηλινού στρατού αποτελεί επιχείρηση εθνοκάθαρσης και αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ σιωπούν και ουσιαστικά κάνουν πλάτες στους φονιάδες, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά την υποκρισία τους. Για μια ακόμα φορά ανταλλάσουν πρόθυμα το αίμα των λαών με τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών. Η ελληνική κυβέρνηση άφωνη και άβουλη, συντάσσεται με τους σφαγείς παιδιών και αμάχων. Άλλωστε τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ έδειξαν εδώ και καιρό τις προθέσεις της.  

Η σφαγή πρέπει να σταματήσει. Να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στις επιχειρήσεις των Ισραηλινών και την αδιαφορία και συνενοχή των κυβερνώντων. Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση της χώρας μας και τους διεθνείς οργανισμούς :

Να καλέσουν την ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα όλες τις χερσαίες και αεροπορικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες καταδικάζουμε  απερίφραστα. Επίσης; να σταματήσει τον αποκλεισμό του παλαιστινιακού λαού της λωρίδας της Γάζας από εδάφους, θάλασσας και αέρα.

Για να εξασφαλιστεί η ειρήνη στην Παλαιστίνη να αναγκαστεί η ισραηλινή κυβέρνηση να επανέλθει σε ουσιαστικές συνομιλίες, που θα καταλήξουν στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου, ενιαίου και δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους,, όπως προβλέπεται από τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ εντός διεθνώς αναγνωριζομένων συνόρων με βάση την προ του 1967 γραμμή και με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ. 

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας 




.