Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτής Νομού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση προχωρά στην εκποίηση δημόσιας παραλίας στο Αρκούδι Πηνειού Ν. Ηλείας.



 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσε η βουλευτής νομού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη προς τέσσερα αρμόδια Υπουργεία με αφορμή την Απόφαση από 4/3/2014 της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων και αφορά τη μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ 168 περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων ακινήτου, με τον χαρακτηρισμό γη, επιφάνειας 12.820,21 τ.μ., στο Δήμο Πηνειού, στον οικισμό Αρκούδι Ηλείας.

Στην Ερώτηση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

Το ακίνητο στο Δήμο Πηνειού έχει πλέον μεταβιβαστεί και περιέλθει χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή.
 Σύμφωνα με δημοσιεύματα παρουσιάζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ με αυτή την Απόφαση έχει πάρει στην κυριότητα του την παραλία Αρκούδι Πηνειού Ηλείας (13 στρεμμάτων).
 
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς εάν η προς εκποίηση-«αξιοποίηση» έκταση είναι η παραλία στο Αρκούδι Ηλείας, ποιος εκτιμητικός οίκος και με ποια μέθοδο εκτίμησης θα προσδιορίσει την αγοραία αξία μιας παραλίας και ποιος είναι ο επίσημος πολεοδομικός χαρακτηρισμός του ακινήτου καθώς ο όρος «γη» που αναφέρεται δεν αποσαφηνίζει την πολεοδομική ταυτότητα του ακινήτου. Επίσης, αιτείται για την κτήση όλων των διαγραμμάτων και τίτλων κτήσης που αφορούν την εν λόγω έκταση για την ουσιαστική ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας.
Η βουλευτής στην Ερώτησή της τονίζει ότι είναι φανερό ότι όταν μια κυβέρνηση προχωρά στην εκποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων μίας χώρας για την εξυπηρέτηση των πιστωτών του Δημοσίου δεν λειτουργεί ως κυρίαρχο κράτος, αλλά ως αποικία χρέους. Πιστεύουμε ότι η εκποίηση παραλιών, δασών ξεπερνάει ακόμη και τις πιο νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες. Επισημαίνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι μία Ανώνυμη Εταιρεία η οποία έχει πλέον στην κατοχή της, με αντισυνταγματικό τρόπο, σχεδόν όλο το ενεργητικό της χώρας. Η ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας και συνάμα του ελληνικού λαού για το τι συμβαίνει με τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου είναι η τελευταία ελπίδα για την αναχαίτιση της εκποίησης των πάντων.


.