ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΛΤΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΑΚΕΙΟ.


Φίλες και Φίλοι , Συντρόφισσες και Σύντροφοι,



   Η συγκέντρωσή μας αυτή γίνεται  στα πλαίσια της καμπάνιας της Κ.Ο και της ΚΠΕ  του Κόμματος προκειμένου να συζητήσουμε με τους πολίτες για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ένας άλλος λόγος είναι  να αποκρούσουμε την παραποίηση ή αποσιώπηση των θέσεών μας  από το σύστημα των μεγαλο-καναλαρχών και των άλλων ΜΜΕ.


          Τα αλληλο-εξυπηρετούμενα συμφέροντα των τραπεζιτών- εργολάβων-καναλαρχών και κυβέρνησης έχουν επιλέξει να προκαλούν φόβο και ανασφάλεια στον πολίτη, δημιουργώντας μια στρεβλή πραγματικότητα, ότι δηλαδή η τρικομματική κυβέρνηση μοχθεί για το καλό του και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης είναι ορατά, και ότι ο “κακός” ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει τη χώρα να προοδεύσει. Ούτε λίγο ούτε πολύ μόλις χθες ο πρωθυπουργός  μας κατηγόρησε ότι εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν αγαπάμε την πατρίδα μας.



 Τα λέει αυτά για μια παράταξη που έχει δώσει αμέτρητους αγώνες, όταν χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς έδωσαν τη ζωή  τους για ελευθερία και δημοκρατία στην πατρίδα μας, όταν χάρις στους αγώνες των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων και μετά την Εθνική Αντίσταση κατακτήθηκαν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα εις όφελος των εργαζομένων, των γυναικών και της νεολαίας.

 «Όποιος αγαπάει τον τόπο του δεν τον ξεπουλά με πρόσχημα τις επενδύσεις .. και με άλλοθι την ανεργία. Είναι ντροπή και αμετροέπεια αυτοί που κατάντησαν την Ελλάδα επαίτη του κόσμου να μιλούν και να κατηγορούν όσους διαφωνούν με την εγκληματική πολιτική που ακολουθούν, ότι μισούν την Χώρα» δήλωσε  ο σ. Γλεζος

     Τρία  χρόνια μετά την εφαρμογή των μνημονίων και ένα χρόνο μετά τις εκλογές τα αποτέλεσμα των επιπτώσεων είναι τα ίδια με αυτά που είχαμε προβλέψει και πριν τις εκλογές.

Η συνέχιση της εφαρμογής των μνημονίων μας οδηγεί καθημερινά σε ολική καταστροφή των εργασιακών  σχέσεων, σε περισσότερες απολύσεις, μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερα λουκέτα, αύξηση της μετανάστευσης , μεγαλύτερη αδυναμία παραγωγής από αγρότες και κτηνοτρόφους.

 Τα κοινωνικά αγαθά,  Υγεία, Παιδεία  συνεχώς απαξιώνονται. Αυτή η απαξίωση  φέρνει ολόκληρους επιστημονικούς κλάδους σε εξαθλίωση και τους αποδέκτες αυτών των αγαθών, τους πολίτες, στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 10ετιών.

Κοινωνικά αγαθά όπως το νερό, η ενέργεια και όλος ο φυσικός   πλούτος της χώρας μπαίνουν σε προτεραιότητα για ξεπούλημα. Μαζί  και τα περιουσιακά  ακίνητα Δημοσίου και Δήμων. Ένα ξέφρενο κυνηγητό για είσπραξη ποσών, όσο-όσο, για τη μαύρη τρύπα του χρέους. Τι κι αν υποθηκεύουν το μέλλον όλων των επόμενων γενεών; Και ενώ η Νέα Δημοκρατία καθημερινά εξυπηρετεί τα σχέδια της ακροδεξιάς  οι δυο άλλοι συνέταιροι  ή σφυρίζουν αδιάφορα ή δήθεν βάζουν  αστερίσκους, όταν ψηφίζουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Διαφωνούν μεν αλλά δεν θα ρίξουν και την κυβέρνηση για την υπόθεση του νερού, για την δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως δεκανίκια για ακόμα σκληρότερα μέτρα,  εν όψει του τέταρτου μνημονίου. Όλα στο βωμό του κέρδους των τραπεζιτών και των τοκογλύφων, Σε αυτό το σημείο να θυμίσω ένα απόσπασμα από την ομιλία του σ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. «  Ε, λοιπόν, ναι,  για τον φυσικό πλούτο της χώρας, την ρίχνεις την κυβέρνηση. Ας μην κρύβονται λοιπόν πίσω από το δάχτυλό τους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ειδικά τώρα»

 Φίλες και Φίλοι , Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

   Ο  βηματισμός και η απαξίωση του νομού μας  ακολουθεί τη γενικότερη πορεία της χώρας. Μόνο που εδώ έχουμε το θλιβερό προνόμιο η απαξίωση εδώ και χρόνια να είναι ένα διαρκές έγκλημα…

   Η Ηλεία είναι ένα ακόμη ζωντανό παράδειγμα του τι ακριβώς ετοιμάζεται  για τον τόπο μας. Όλα τα κοράκια έχουν μαζευτεί και πετάνε γύρω μας, ψάχνοντας fast track επιχειρηματικές ευκαιρίες σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος: Προετοιμάζουν τουριστικές εγκαταστάσεις φαραωνικού τύπου, ενάντια σε κάθε χωροταξικό σχεδιασμό, και σε κάθε λογική σεβασμού στο περιβάλλον. Και, βεβαίως, με εργασιακές σχέσεις γαλέρας.  Τα λιμάνια  Κατακόλου και Κυλλήνης πρόκειται να πάρουν σειρά για να παραχωρηθούν σε ιδιώτες. Και από υποδομές καθοριστικές για το δημόσιο συμφέρον θα  μετατρέπονται σε κερδοφόρες επιχειρήσεις καθιστώντας την οικονομία, την ανάπτυξη και την ζωή του νομού  όμηρο των επενδυτών.

Εργοστάσιο  καύσης απορριμμάτων στο δήμο Ήλιδας είναι η νέα σούπερ κερδοφόρα δραστηριότητα, που πλασάρεται δυναμικά, μαζί με τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις, για να εκτοπίσει μια και καλή την ανακύκλωση.

Μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές πρόκειται  να παραχωρηθούν  ακίνητα  του Δημοσίου και των Δήμων από την Κυπαρισσία μέχρι την Καλογριά.

 Και σε αυτό το αλισβερίσι είναι συνυπεύθυνοι και μηδενός εξαιρουμένου   οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι υπεύθυνοι για τη κατάντια του νομού γιατί πάντοτε είχαν και  συνεχίζουν να έχουν ως γνώμονα της πολιτικής τους τις πελατειακές σχέσεις με πρόσφατο παράδειγμα τον ιερό ναό αγίου  Νικολάου στον Πύργο. Εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και δεν απαντούν σε απλά ερωτήματα.

Πώς μια μελέτη επισκευής του ναού  με κόστος  180.000 ευρω μετατράπηκε σε  μελέτη με  κόστος 3.900.000 ευρω;

Αν ο ναός είναι επικίνδυνος σήμερα από το σεισμό του 2008 γιατί λειτουργεί;

Ποιος έχει αναλάβει  την ευθύνη λειτουργίας του ναού και σε περίπτωση ενός σεισμού την πρόκληση θυμάτων;

 Κατασπατάλησαν τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη σε έργα βιτρίνας. Είναι υπεύθυνοι για το μαράζωμα των πυρόπληκτων περιοχών, για την εγκατάλειψη και έλλειψη έργων υποδομής σε όλο το νομό, για τη φθίνουσα γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Η υποκρισία, επίσης, των γαλαζοπράσινων τοπικών βουλευτών  δεν έχει όρια, όταν ψελλίζουν δήθεν κάποιο ενδιαφέρον  για την ανέχεια του λαού, λες και δεν ήσαν αυτοί που ψήφισαν συνειδητά και ονομαστικά τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Η δε ΔΗΜΑΡ του νομού μας είναι εκείνη που ξενάγησε τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ στο Κατακολο για να μπει σε διαδικασία παραχώρησης. Για τη καθημερινότητα του πολίτη που συνεχώς υποβαθμίζεται έχει πάθει αφωνία. Άλλωστε είναι εκείνη που ήθελε να ψηφίσει στη Βουλή συνολικά  η ΔΗΜΑΡ  ναι στο πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά,  ούτε καν παρών.

 Έ, λοιπόν,

 φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

 ήρθε η ώρα να φωνάξουμε:

Φτάνει πια. Ο λαός πρέπει να τους σταματήσει. Να βάλει ένα οριστικό τέλος σε αυτή την πρωτοφανή υπόθεση καταστροφής και λεηλασίας. Να διεκδικήσει ένα μέλλον με δουλειά και αξιοπρέπεια.

 Είναι η ώρα να ξεσηκωθεί η κοινωνία. Να αγωνιστεί για ισότητα, για κοινωνική συνοχή, για ζωή και αξιοπρέπεια. Δεν ονειρευόμαστε μια ουτοπική επανάσταση. Υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο. Το δικαίωμα μιας χώρας να μην γυρίζει εκατό χρόνια πίσω. Και θα το καταφέρουμε. Θα το καταφέρουμε με την ασυμβίβαστη πολιτική δράση της Αριστεράς, με οδηγό τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, με  τις αποφάσεις του 1ου  Συνεδρίου μας, με  την αλληλεγγύη , με τη συντροφικότητα, με την ανιδιοτέλεια, με την ενωτική δράση   και με την δύναμη της λαϊκής κινητοποίησης.


.