Να ανατρέψουμε τους φοροληστές!

Η φοροληστεία που υφίσταται σήμερα ο λαός μας από τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας. Οι κεφαλικοί φόροι, τα «χαράτσια», η κατάργηση των φοροαπαλλαγών των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, η εκτίναξη του ειδικού φόρου στο πε­τρέλαιο θέρμανσης και η «φοροτιμωρία» όσων έχουν παιδιά, έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών σε απόγνωση και την ελληνική οικο­νομία σε «αργό θάνατο».

Ο νέος φορομπηχτικός νόμος είναι η «ταφόπλακα» όσων ψηγμάτων κοινωνικής δικαιοσύνης είχαν απομείνει στο φορολογικό σύστημα.

Επιβαρύνει δυσβάσταχτα τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Απαιτεί να πληρώσουν ακόμα και άνθρωποι που βρέθηκαν χωρίς δουλειά και αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους. Ταυτόχρονα χαρίζει δισεκατομμύρια ευρώ φόρους στις τράπεζες, στους εφοπλιστές, στις μεγάλες εταιρίες, στους «έχοντες και κατέχοντες».

Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους που επιβάλλουν χαράτσια στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και στη μικρή περιουσία και θα καλύψει όσους δε μπόρεσαν να ανταποκριθούν στα χρέη που δημιουργήθηκαν από αυτούς τους νόμους.

Θα τους αντικαταστήσει με ένα δίκαιο σύστημα φορολόγησης του πλούτου και της μεγάλης περιουσίας σε τακτική βάση.

Αγωνιζόμαστε με αποφασιστικότητα για:

● Άμεση κατάργηση όλων των άδικων και βάρβαρων μνημο­νιακών χαρατσιών όπως του ΕΕΤΗΔΕ (ΔΕΗ), της εισφοράς αλληλεγγύης κ.λπ.

● Απόσυρση των τρεχουσών φορολογικών διατάξεων που είναι όχι μόνο παράνομες και αντισυνταγματικές, αλλά και ανεφάρμοστες, αφού η μεγάλη πλειο­ψηφία του κόσμου αδυνατεί να ανταποκριθεί στα άδικα φορολογικά βάρη .

● Ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που θα φορολογεί τον πλούτο και θα ενισχύει το λαό.

Κανένας μόνος του στην κρίση! Να πληρώσουν οι πλούσιοι.

Αλληλεγγύη - Αντίσταση – Ανατροπή

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας



.